כאשר זוג הורים מתגרש צריך לחלק ביניהם לא מעט דברים, חלקם גשמיים וחומריים כמו רכוש וכספים וחלקם תיאורטיים כמו הסדרי ראיה משמורת משותפת. המשמעות של משמורת משותפת היא ששני ההורים בנפרד שותפים בתמהיל כזה או אחר בגידול הילדים ואצל אף אחד מההורים הילדים לא ישהו באופן בלעדי כל הזמן. הסדרי הראייה נקבעים במהלך המשא ומתן לקראת הסכם הגירושין והם מפרטים את השהות אצל כל אחד מההורים – ימים ושעות, חלוקה של סופי שבוע או חגים וכל מה שיהיה רלוונטי ונכון להורים הספציפיים, לילדים שלהם ולכלל המשפחה. יש לא מעט פרמטרים ושיקולים לקחת בחשבון.
על פי מה קובעים הסדרי ראיה משמורת משותפת?
כאשר שני ההורים עומדים לחלוק ביניהם את גידול הילדים צריך לבחון לא מעט פרטים ופרמטרים שיעזרו לקבוע איך מחלקים את הזמן – גיל הילדים, העיסוקים שלהם מלבד הגנים או בתי הספר, מקום המגורים של כל אחד מההורים ומרכז החיים של הילדים עצמם, אחוזי המשרה ומשך הזמן הפנוי של ההורים ועוד. כל הסכם של הסדרי ראיה משמורת משותפת חייב להתבסס על מידע ונתונים אישיים של כל זוג וכל משפחה, שכן מדובר במאפיינים אישיים וספציפיים של המשפחה ואין שתי משפחות שהנתונים האלה שלהן יהיו לחלוטין זהים ודומים. עורכי הדין המנוסים יובילו את התהליך עד ההגעה להסכמות.
החשיבות של הגעה להסכמות בתיווך עורכי הדין
אין ספק שקביעת הסדרי ראיה משמורת משותפת היא אחד הנושאים המאתגרים שצריכים הזוגות המתגרשים להסכים עליהם במהלך המשא ומתן. כל אחד מההורים ירצה למצוא את הזמן להקדיש לילדים ולקחת חלק בגידול שלהם על מנת להוות דמות משמעותית חשובה במהלך החיים שלהם. בתיווך וגישור של עורכי הדין אפשר יהיה להגיע להסכמות הנדרשות ולהבין את הצרכים של כל מי שמעורב בתהליך, תוך שימת לב למיקוד בטובתם של הילדים לאורך הזמן.
במשרד עו"ד אלמוג גדקר ושות' תוכלו לקבל ליווי וייעוץ בדיני משפחה והסכמי גירושין מעו"ד מקצועיים ומנוסים שיתאימו את התהליך בדיוק לכם ולמקרה שלכם.