הגורל שלכם – תלוי בידיים שלכם.
יש לנו נטייה לדחות מחשבות על שינויים בריאותיים ומנטליים בחיינו או בחיי אנשים אשר קרובים לליבנו.
יפוי כח מתמשך הוא מסמך משפטי חשוב ויעיל, בעל חשיבות רבה למקרים בהם אנשים הופכים להיות לא כשירים.
יפוי הכח המתמשך מעניק לכל אדם בגיר (מעל גיל 18), לבחור מי יהיו האנשים אשר להם תוענק הסמכות לקבל החלטות בעניינים אישיים, רפואיים וכלכליים במקומם.
באם לא תערכו יפוי כח מתמשך, ימנה בית המשפט אפוטרופוס מטעמו, אשר יקבל את אותן החלטות עבורכם ללא קשר לרצונותיכם האישיים.
אז מה מאפשר לנו יפוי הכח?
ראשית, ייפוי כח מתמשך ייערך ע"י עו"ד אשר עבר הכשרה מתאימה והוסמך על ידי האפוטרופוס הכללי לערוך יפויי כח מתמשכים. את רשימת עורכי הדין המוסמכים לערוך יפוי כח מתמשך ניתן למצוא באתר לשכת עורכי הדין.
האדם שמנסח את יפוי הכח מכונה לפי החוק "ממנה". הממנה הוא זה שייקבע באופן בלעדי באילו עניינים הוא יוכל לקבל את עזרתו של מיופה כוח שמונה ומה יהיו סמכויותיו
ייפוי כוח מתמשך מאפשר לכל אדם לקבוע באיזה אופן וע"י מי, יטופלו ענייניו כאשר ימצא בעתיד במצב בו לא יוכל לטפל בכך בעצמו.
ייפוי כוח מתמשך מופעל רק כאשר אנחנו מאבדים הכשרות לקבל החלטות ומאפשר לנו למעשה להיות בשליטה גם כאשר אנחנו מאבדים מכשרותינו.
ייפוי כוח מתמשך מאפשר לנו להסדיר החלטות הנוגעים לענייני היום יום שלנו כגון: ענייני בריאות, עניינים חברתיים, ענייני הרכוש שלנו וכו'.
ייפוי כוח מתמשך מאפשר לנו למנות אדם (או יותר), עליו אנו סומכים, ולהפקיד בידיו סמכויות בעניינים אלה.
עד לפני כניסת החוק לתוקף, במצב של אי כשירות, בית המשפט היה ממנה אפוטרופוס- הליך מסורבל ששולל כמעט באופן גורף את סמכויות האדם על רכושו וגופו.
אנשים הופכים בין לילה מאנשים פעילים ומתפקדים לאנשים תלויים אשר אינם מסוגלים לקבל החלטות בעצמם וזקוקים לעזרה של הקרובים אליהם ביותר.
בדיוק לשם כך נועד יפוי הכח המתמשך המאפשר לכל אדם, למנות אדם קרוב אליו שיהיה מיופה כוחו בבוא העת, ישמור על כבודו וימלא אחר רצונותיו כפי שבחר עוד בעודו כשיר.
שימו לב. אנשים נוהגים לכתוב צוואות על מנת לתכנן ולקבוע מה יעשה ברכושם לאחר מותם, אך לא תמיד נותנים את הדעת לתכנן את עתידם במקרה בו הם לא כשירים לקבל החלטות בעצמם עוד בחייהם.
תסמונת הניכור ההורי, מתארת מצב בו ילד מבטא ניכור עמוק כלפי אחד מהוריו.
ההורה המנוכר פעמים רבות יאשים את ההורה השני בהסתה אקטיבית נגדו ואשמה ביצירת המצב הנוכחי.
עם זאת, במקרה של ילד שהוריו נפרדו בצורה שאינה בריאה או פוגענית, הילד עלול למצוא את עצמו בקונפליקט נאמנות תוך כדי הפרידה של הוריו ורצון לבחור לעצמו הורה אחד בלבד שהוא רוצה לשמור עמו על קשר וזאת לאו דווקא בשל פעילות הסתה של ההורה השני.
הוכחת ניכור הורי בבית משפט יכול להביא לחיוב ההורה המנכר בקנס או חיובו בהשתתפות במפגשים של טיפול משפחתי להפגת הסכסוך והקטנת המתחים, לטובת הילד וההורים. במקרים קיצוניים יפעלו הערכאות השיפוטיות להעברת משמורת מההורה המנכר להורה המנוכר במקביל לחידוש הקשר עם ההורה המנוכר כענישה על הניכור
החלטתם לחיות יחד ללא חתונה? במקרים אלה רצוי להסדיר את מערכת היחסים הכלכלית והזוגית. זוגות רבים שאינם מעוניינים להיכנס בברית הנישואין אך מעוניינים לחיות יחד בשיתוף ואפילו להקים משפחה, עושים זאת פעמים רבות במטרה להימנע מהליכים משפטיים כואבים, יקרים וארוכים הכרוכים בהליכי פרידה. מתוך רצון לחיות יחד ללא השלכות כלכליות ואחרות על הליכי פרידה, זוגות רבים עורכים הסכמי חיים משותפים ובהם מסדירים את הפן הכלכלי והזוגי של מערכת היחסים שלהם.
מזה כשני עשורים ובעיקר בשנים האחרונות, יש ביקוש רב להסכמים של בין נשים וגברים שבוחרים יחד להקים משפחה- קצת אחרת. הורות ללא זוגיות מכניסה למערכת היחסים שאלות, דילמות ואתגרים שונים שנוצרים עקב ההחלטה של ההורים להביא ילד יחד ללא זוגיות. משכך, יש חשיבות להסדרת ההורות של שני הצדדים בנוגע לילדיהם העתידיים והקיימים. שאלות כגון חלוקת זמני השהות של הילד אצל מי מהם וחלוקת הנטל הכלכלי יכולה ליישב סכסוכים עתידיים שעלולים להיווצר מתוך ההורות המשותפת והסכם ההורות מקל על הצדדים לנהל את הורותם בהתאם להסכמותיהם בתחילת הדרך.
כאשר מי מהצדדים או שניהם מגיעים להחלטה שברצונם להגן על רכושם ונכסיהם האישי גם בתוך מערכת הנישואים זקוקים להגנה משפטית וחלוקה ברורה של הנכסים ושל חלוקתם במקרה של פרידה. הסכם ממון יכול לעגן את ההסכמות על חלוקתו או אי חלוקתו של נכס מסוים בכניסה למערכת הנישואים ומייתר התנהלות מיותרת במקרים של פרידה/ מוות.
גט, הינו מונח השייך לדין העברי, ומסמן את שטר הגט שבאמצעותו נערך טקס הגירושין בבית הדין הרבני. הגט הינו ההליך הרשמי לסיום מערכת היחסים של בני הזוג.
בני זוג יהודים אשר מעוניינים להתגרש, יכולים לעשות זאת רק דרך בית הדין הרבני (כן, גם אם לא התחתנו בארץ או לפי ההלכה).
גט ניתן בהסכמה. כלומר, במידה ואחד מהצדדים מעוניין לשקם את נישואיו, מתן הגט יידחה וההליכים בבית הדין הרבני יתעכבו עד שתהיה הסכמה לגירושין.
במצבים בהם אי ההסכמה אינה כנה ונועדה רק על מנת למשוך זמן או לשנות את תנאי הפירוד, בתי הדין הרבניים ימצאו דרכים להביא את הצדדים להסכמה.
הכתובה הינה שטר התחייבות עליו חותם הבעל במעמד הנישואין בנוכחות שני עדים.
בכתובה מתחייב הבעל לזון ולפרנס את אשתו, לדאוג לכסותה, מדורה ועונתה במהלך חיי הנישואים שלהם.
מטרת הכתובה הכתובה היא להבטיח כי במקרים בהם בעל רוצה לגרש את אשתו ללא עילת גירושין מוכחת עפ"י הדין העברי, יהא חייב לשלם
לאשתו את כתובתה. משמע – למנוע מהבעל לגרש את אשתו ללא סיבה מוצדקת עפ"י ההלכה היהודית.
הסכום הנקוב בכתובה נועד גם להבטיח את רווחת האישה במקרה בו חלילה הבעל יילך לעולמו.
ישנם מקרים בהם האישה אינה זכאית לכתובה. מקרים אלה יבחנו בהתאם לנסיבות והראיות אשר יובאו בפני בית הדין הרבני.
במקרים מסוימים האישה תהא זכאית לדמי מזונות מבעלה וזאת עד למתן הגט.
מקור החיוב הוא מתוך הדין העברי. הבעל מחוייב לפרנס את אשתו בכבוד, כל עוד מתקיים קשר הנישואין ועד הגירושין אלא במקרים בהם לאישה יש תרומה לפרידה (למשל בגידה).
הכלל המנחה לחיוב במזונות האישה הינו "עולה עימו ואינה יורדת עימו", על הבעל לפרנס את האישה על פי רמת החיים לה הייתה רגילה במהלך חיי הנישואין.
לצורך פסיקת המזונות ייבחנו היקף השתכרותו של הבעל, רכושו ופוטנציאל השתכרותו. במשפחות בהן האישה עובדת ומתפרנסת, זכאי הבעל לטעון "מעשה ידיה תחת מזונותיה", כלומר האישה מרוויחה כספים המספיקים לסיפוק צרכיה ועל כן פטור הבעל מלשלם לה.
במקרים רבים מצליח אדם לצבור הון במהלך חייו ומותיר אחריו נכסים (כספים, זכויות ורכוש) אשר מהווים את עזבונו.
כל אדם בגיר יכול לקבוע מראש במסגרת צוואה שנערכה כדין מי יהיו יורשי העיזבון שלו.
חוק הירושה מכיר בארבע צורות לכתיבת צוואה כאשר הנפוצה בהן היא צוואה בעדים.
במקרים בהם המצווה אינו יודע כיצד לתכנן את חלוקת עזבונו וכיצד לקבוע את יורשיו, אנחנו מסייעים בתכנון נכון של החלוקה בצורה הטובה ביותר עבור כל אדם ונסיבותיו.