תחומי עיסוק

הסכם חיים משותפים

החלטתם לחיות יחד ללא חתונה? במקרים אלה רצוי להסדיר את מערכת היחסים הכלכלית והזוגית. זוגות רבים שאינם מעוניינים להיכנס בברית הנישואין אך מעוניינים לחיות יחד בשיתוף ואפילו להקים משפחה, עושים זאת פעמים רבות במטרה להימנע מהליכים משפטיים כואבים, יקרים  וארוכים הכרוכים בהליכי פרידה. מתוך רצון לחיות יחד ללא השלכות כלכליות ואחרות על הליכי פרידה, זוגות רבים עורכים הסכמי חיים משותפים ובהם מסדירים את הפן הכלכלי והזוגי של מערכת היחסים שלהם.

הסכמן ממון

כאשר מי מהצדדים או שניהם מגיעים להחלטה שברצונם להגן על רכושם ונכסיהם האישי גם בתוך מערכת הנישואים זקוקים להגנה משפטית וחלוקה ברורה של הנכסים ושל חלוקתם במקרה של פרידה. הסכם ממון יכול לעגן את ההסכמות על חלוקתו או אי חלוקתו של נכס מסוים בכניסה למערכת הנישואים ומייתר התנהלות מיותרת במקרים של פרידה/ מוות.

גירושין

גט, הינו מונח השייך לדין העברי, ומסמן את שטר הגט שבאמצעותו נערך טקס הגירושין בבית הדין הרבני. הגט הינו ההליך הרשמי לסיום מערכת היחסים של בני הזוג.

בני זוג יהודים אשר מעוניינים להתגרש, יכולים לעשות זאת רק דרך בית הדין הרבני (כן, גם אם לא התחתנו בארץ או לפי ההלכה).

גט ניתן בהסכמה. כלומר, במידה ואחד מהצדדים מעוניין לשקם את נישואיו, מתן הגט יידחה וההליכים בבית הדין הרבני יתעכבו עד שתהיה הסכמה לגירושין.

 במצבים בהם אי ההסכמה אינה כנה ונועדה רק על מנת למשוך זמן או לשנות את תנאי הפירוד, בתי הדין הרבניים ימצאו דרכים להביא את הצדדים להסכמה.

כתובה

הכתובה הינה שטר התחייבות עליו חותם הבעל במעמד הנישואין בנוכחות שני עדים.

בכתובה מתחייב הבעל לזון ולפרנס את אשתו, לדאוג לכסותה, מדורה ועונתה במהלך חיי הנישואים שלהם.

מטרת הכתובה הכתובה היא להבטיח כי במקרים בהם בעל רוצה לגרש את אשתו ללא עילת גירושין מוכחת עפ"י הדין העברי, יהא חייב לשלם

לאשתו את כתובתה. משמע – למנוע מהבעל לגרש את אשתו ללא סיבה מוצדקת עפ"י ההלכה היהודית.

הסכום הנקוב בכתובה נועד גם להבטיח את רווחת האישה במקרה בו חלילה הבעל יילך לעולמו.

ישנם מקרים בהם האישה אינה זכאית לכתובה. מקרים אלה יבחנו בהתאם לנסיבות והראיות אשר יובאו בפני בית הדין הרבני.

מזונות אישה

במקרים מסוימים האישה תהא זכאית לדמי מזונות מבעלה וזאת עד למתן הגט. 

מקור החיוב הוא מתוך הדין העברי. הבעל מחוייב לפרנס את אשתו בכבוד, כל עוד מתקיים קשר הנישואין ועד הגירושין אלא במקרים בהם לאישה יש תרומה לפרידה (למשל בגידה).  

הכלל המנחה לחיוב במזונות האישה הינו "עולה עימו ואינה יורדת עימו", על הבעל לפרנס את האישה על פי רמת החיים לה הייתה רגילה במהלך חיי הנישואין.

לצורך פסיקת המזונות ייבחנו היקף השתכרותו של הבעל, רכושו ופוטנציאל השתכרותו. במשפחות בהן האישה עובדת ומתפרנסת, זכאי הבעל לטעון "מעשה ידיה תחת מזונותיה", כלומר האישה מרוויחה כספים המספיקים לסיפוק צרכיה ועל כן פטור הבעל מלשלם לה.

צוואות

במקרים רבים מצליח אדם לצבור הון במהלך חייו ומותיר אחריו נכסים (כספים, זכויות ורכוש) אשר מהווים את עזבונו.

כל אדם בגיר יכול לקבוע מראש במסגרת צוואה שנערכה כדין מי יהיו יורשי העיזבון שלו.

חוק הירושה מכיר בארבע צורות לכתיבת צוואה כאשר הנפוצה בהן היא צוואה בעדים.

במקרים בהם המצווה אינו יודע כיצד לתכנן את חלוקת עזבונו וכיצד לקבוע את יורשיו, אנחנו מסייעים בתכנון נכון של החלוקה בצורה הטובה ביותר עבור כל אדם ונסיבותיו.